Voksestedforbedring

Systemer for dekomprimering og dypgjødsling av voksested

‘The survival  of  the tree depends  on  the circumstances  and  availability of  resources favourable to  support and stimulate tissue that has remained dormant.‘ (Neville Fay)

bioliftanlage 1260Biolift 1260

Video jorforbedring her

Overalt der mennesker går, og hvor biler og maskiner kjører, blir jorden komprimert og tett. Nedbør blir som resultat av dette liggende på overflaten og negative prosesser settes i gang i økende mengde og hastighet. Det er en negativ sammenheng mellom komprimeringsgrad og rotvekst. Med at komprimeringsgraden øker, minsker jordens forutsetninger for trærnes rotvekst. I tillegg til dette, stagnerer jordens ‘pusteevne’ og oksygen trenger ikke lenger ned. Rotsystemet hos trær er helt avhengig av en tilstrekkelig oksygentilgang. Synker oksygennivået under 16% stagnerer rotveksten og til slutt dø.

Biolift er den raskeste og mest effektive måte å forbedre jorden på. Biolift for langvarig resultat.

Biolift er et komplett pneumatisk voksested-rehabiliteringssystem inkludert kompressor. MTM Spindler har mange års erfaring i slik voksestedrehabilitering og har i tett samarbeid med flere universiteter utviklet denne maskinen.
Biolift er ‘Ne plus ultra’ i injeksjon av oksygen, væsker og små granulat. For størst mulig effekt og utbytte, har vi valgt Biolift1260. Den er kompakt , selvgående og kommer fram på de smaleste steder. Det går raskere, mere skånsomt og rimligere enn ved bruk av gravemaskiner osv.

Bruk av Biolift er det beste system når det gjelder vanning, granulat, eller forbedring av gassutveksling (oksygen) i jorda, rundt eksisterende trær. Biolift 1260 dekomprimerer jorden ved bruk av trykkluft og åpner bakken igjen for oksygentilgang og rotvekst. Med dette systemet kan man også tilføre forskjellige stoffer som vannbuffer, mycorrhiza samt næringsstoffer/gjødsel.

Biolift 1260 kan også anvendes på golfbaner, plener, parkeringsplasser, plantebed, plantasjer, planteskole, frukthager og friluftsbarnehager mm.

Vekt: 240 kg, selvgående
Injeksjonsmaterial: 3 mm
Materialmengde: 52 l/min
Injeksjonsdypde: 70 cm
Arbeitstrykk: 6 bar
Luftforbruk: 300 l/min
Motor: 13 hk
Kompressor: 1.260 l/min

 

Link til video om Biolift1260 her

Video om jordforbedringsmaterialer vi anvender

Spør oss om mer informasjon, pris for praktiske jordforbedring eller salg av Biolift.

 

Bioliftanlagenbilder003Bioliftanlagenbilder002

 

 

 

 

 

 

 

TJ35W

luftlanse

TJ35W

TJ35W

Den TJ35W luftlans har en komfortabel håndtak som er stilt på en 90 graders vinkel.

TJ35W er en vidre utvikling av den TJ35 som kombinerer ergonomi, komfort, og høyere effektivitet. Et impuls stempel akselererer luftens strømning på flere ganger lydhastigheten og luften kommer ut som en pulserende strøm. Dermed kan jordens strukturer løsnes uten å påføre skader på trerøtter eller infrastruktur (rør, fiber, kabel, osv)

RW45S

Ved å anvende denne høytrykks gjødslingslanse er det mulig å injisere væsker med flytende gjødsel. RW45S er den mest effektive dekomprimeringslanse på markedet. I tillegg er det mulig til å insjisere mycorrhizae, næringsstoffer, saltbindende substrater, mm.

Video om TJ35W her

Spør oss om mer informasjon og pris